Om Skogsängan Gård

På Nooler Ängaan som det heter på värmländsk dialekt, här bor vi; Anette, Janne och våra söner. Vi startade vårt arbete med gården och fåren 1993 och då var det stor granskog runt husen. Man såg inte ner till sjön det var bara bilväg upp. Så vi började sakteliga att röja och fåren fick beta och nu 26 år senare så har vi öppen mark och små åkrar som vi åter kan bruka.

Vi har uppfödning och bevarande av utrotningshotade lantraser. Vi tar tillvara på det som gården producerar. Det finns många olika djur på gården Värmländska Skogsfår, Linderödgris, Åsbohöns, Svensk Gul anka och Svensk Blå anka vi har också några hästar. En Nordsvensk och två shetlandsponnys som vi kör och rider. Vi har också hundar både till jakt och till arbete med fåren och lite uppfödning. Och katterna förstås de hälsar gärna på gästerna. 

På gården finns en liten gårdsbutik där vi säljer produkter från gården som exempelvis får och lammskinn, köttlådor och detaljer från lamm och gris, ull, garn, ägg, honung, grönsaker, hantverk  och en del förädlade produkter allt efter tillgång och säsong.

Skogsängan gård har stuguthyrning med lite olika antal bäddar. Alla stugor är fullt utrustade både för en natt eller en längre tid. Det finns en vedeldad bastu med relaxavdelning och utsikt över Lekvattensjön som man kan hyra. Och är man på Finnskogen då badar man bastu, det är balsam för både kropp och själ. Finnskogens natur är fantastisk och den bör njutas av på olika sätt. Man kan bara sitta ute vid någon av stugorna och njuta av utsikten. Vill man vara mer aktiv så erbjuder vi fina stigar som utgår från gården där man kan utforska omgivningarna. Vill man så kan man boka guide och picknick. Man kan hyra kanot och paddla i Lekvattensjön som ligger strax nedanför gården eller paddla utefter Rottna som är början och slut på Lekvattensjön. På vintern erbjuder vi skotersafari med guide vid tillgång på snö, har man egen skoter går det bra då skoterleden går ända fram till gården. Skidspår i närhet till stugorna.